Головна » Статті » Цікаві підсказки

У категорії матеріалів: 2
Показано матеріалів: 1-2

Сортувати за: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Переглядам
Дітям доводиться багато часу проводити за уроками. Подбайте про зручність роботи і правильному положенні їх спини, виготовивши дитячу парту своїми руками.
Цікаві підсказки | Переглядів: 483 | Додав: sashakunets | Дата: 27.02.2016 | Коментарі (0)

Мандариновий лікер підкуповує простотою рецепта і всесезонні, оскільки мандарини для його приготування можна купити в магазинах в будь-який час року. вибір мандаринів Для приготування лікеру згодяться мандарини будь-якого сорту, головне, щоб вони були стиглими, соковитими, солодкими і мали яскраво виражений аромат. Визначити стиглість мандарина просто. Підчепивши шкірку ножем або нігтем, спробуйте відокремити її від плоду, якщо між шкіркою і м'якоттю є невеликий просвіт, такий мандарин - стиглий. Якщо ж шкірка відходить від м'якоті погано і щільно прилягає до часточок, такий мандарин назвати стиглим можна з натяжкою. Шкірка мандарина повинна бути цілою, без плям і вм'ятин. Вм'ятини і м'які ділянки на поверхні плода є свідченням того, що мандарин почав підгнивати внаслідок підмерзання або закінчення терміну зберігання. приготування Для лікеру знадобиться 1 кг мандаринів. Перше, що потрібно зробити - ретельно вимити їх під струменем гарячої води, а потім ретельно витерти до повністю сухого стану. Справа в тому, в більшості випадків імпортери фруктів, а потім і дистриб'ютори, для продовження терміну зберігання обробляють поверхню мандаринів спеціальними захисними складами. Про хімічний склад цих захисних речовин можна тільки здогадуватися. Ретельно вимивши, а потім витерши мандарини, ви видалите всю цю «хімію» з їх поверхні. Акуратно і не поспішаючи, намагаючись не зачепити верхню білу частину м'якоті, зніміть з мандаринів цедру, помістіть в скляну банку і залийте 500 мл горілки. Для приготування лікеру зовсім не обов'язково використовувати саме горілку, цілком підійде розбавлений спирт або добре очищений домашній самогон. Щільно закривши банку кришкою, помістіть спиртову основу лікеру дозрівати в холодильник або будь-яке інше темне і прохолодне місце на 4 дні. З очищених плодів необхідно видавити сік. Якщо соковижималки під рукою немає, складіть мандаринові дольки в марлю і рукою видавіть з них сік в підставлену посуд. З 1 кілограма мандаринів, в залежності від їх сорти, вийде від 100 до 300 мл соку. Змішавши в каструлі віджатий мандариновий сік, 200 мл води і 100 г (4 столові ложки) цукру, суміш доведіть до кипіння і варіть на малому вогні протягом 3-4 хвилин, постійно помішуючи. Остудивши сироп до кімнатної температури, перелийте його в скляну банку, закупорте кришкою і теж відправте в холодильник на 4 дні. Після закінчення зазначеного часу спиртову основу лікеру процідіть через марлю, з'єднайте з сиропом, щільно закупорьте і помістіть в холодильник на 2 тижні. Через 14 днів можна витягувати лікер з холодильника і знімати пробу. Смак і аромат мандаринового лікеру будуть більш насиченими, якщо набратися терпіння і дати йому настоятися протягом місяця.
Цікаві підсказки | Переглядів: 234 | Додав: sashakunets | Дата: 27.02.2016 | Коментарі (0)